menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

‚ÄčVan Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring met opbergruimte kopen

Stel je bed samen

Er zijn momenteel veel bedden op de markt die worden aangeboden als boxspring met opbergruimte. Deze bedden lijken ogenschijnlijk op de traditionele boxsprings, met onderbedden, gestoffeerde matrassen, topper en hoofdbord. Echter, daar zit direct het addertje onder het gras. Het bed lijkt op een boxspring maar het is dat niet. In feite is een boxspring met opbergruimte een gestoffeerde bedbak met een bodem aan de onderzijde van de bedzijden. Zowel de bedzijden, als het matras en het hoofdbord zijn in dezelfde meubelstof gestoffeerd. Hierdoor heeft het absoluut het voorkomen van een boxspring, maar mist het wel degelijk een belangrijk item. Namelijk een ondersteunend verenpakket in de bodem.

Graag noemen we hieronder de nadelen van zo een bed ten opzichte van een boxspring, maar daarna ook zeker de voordelen, en waarom wij van Hml Bedding de keuze hebben gemaakt om deze combinatie van een boxspring met opbergruimte niet in ons assortiment op te nemen.

Nadelen van een boxspring met opbergruimte


Een boxspring wordt ook wel omschreven als drielaags slaapsysteem. Het complete slaapsysteem is opgebouwd uit een compleet verende en ondersteunende onderlaag, daar bovenop wordt een comfortabel en ondersteunend matras geplaatst, met daarop als comfortlaag een heerlijke topper. Alle drie deze elementen zijn nodig om uiteindelijk het slaapcomfort te krijgen dat enkel en alleen een boxspringcombinatie zo kan bieden. In de versie van de boxspring met de opbergruimte wordt de basislaag, die van de feitelijke boxspringbodem, vervangen door een loze opbergruimte voorzien van een meestal MDF-deksel. Deze deksel is dan de bodem voor het matras en de topper. Het spreekt voor zich dat deze deksel op het gebied van comfort, aanpassingsvermogen, ondersteuning, maar ook bijvoorbeeld ventilatie, niet in de buurt kan komen van een boxspring. Het matras en de topper zullen dan ook veel meer te verduren krijgen dan op een echte boxspring en eerder aan vervanging toe zijn. Ook zal uiteraard het complete comfort bij een boxspring met opbergruimte uit twee lagen moeten komen in plaats van drie.

Voordelen van een boxspring met opbergruimte


Heeft een boxspring met opbergruimte dan helemaal geen voordelen? Jazeker wel. Als we tenminste kunnen stoppen met het een boxspring met opbergruimte noemen. Het is gewoon een erg slimme oplossing voor mensen die klein behuisd zijn en eenvoudigweg ruimte nodig hebben om spullen op te bergen. Ook zien we vaak dat als er geen budget is om zowel kasten als een bed te kopen dit soort keuzes worden gemaakt. Vooral onder jeugd, tieners en studenten is het een populaire oplossing. Zeker als er ook nog geen verdere wensen zijn aan het slaapsysteem, en de lichamen jong en fit genoeg zijn om geen last te hebben van de missende laag voor extra laag ondersteuning en comfort, is het een prima alternatief voor een regulier bed.

Heeft Hml Bedding boxsprings met opbergruimte?


Nee, boxsprings met opbergruimte zitten niet in ons assortiment. Wij stellen voor onze collectie de hoogst mogelijke eisen aan duurzaamheid en slaapcomfort. We zijn van mening dat het compromis dat we zouden moeten maken om bij een boxspring met opbergruimte de onderste laag van het bed op te offeren te groot is. Ook zien we dat onze klanten vaak net een fase in hun leven verder zijn, en dat de gecombineerde behoefte tussen bed en linnenkast functie niet meer noodzakelijk is. In onze ogen is een goed slaapsysteem dat wel, en gelukkig in de ogen van onze klanten ook.

Terug naar nieuwsoverzicht