menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring in Scandinavische stijl

Stel je bed samen

Een boxspring in Scandinavische stijl is een echte blikvanger in de slaapkamer. De lichte, harmonieuze stijl spreekt al jaren heel veel mensen aan. Niet in de laatste plaats om de rustige uitstraling. Wil jij deze stijl in jouw slaapkamer? Wij geven je diverse kleur- en stylingtips om eenvoudig een Scandinavische sfeer te creëren.

Kleurenpalet


Bij het inrichten van de slaapkamer is kleurgebruik erg belangrijk. Te felle kleuren kunnen voor een minder goede nachtrust zorgen dus ben zuinig met kleuren zoals rood, donker oranje en felgroen.

In de rust-uitstralende Scandinavische stijl vind je deze kleuren dan ook niet snel terug. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van lichte kleuren zoals beige, wit, lichtgrijs en lichtblauw. Deze kleuren pas je bijvoorbeeld toe op de muren, zodat je een rustige basis hebt. Bijkomend voordeel: lichte kleuren hebben niet alleen een positieve invloed op jouw nachtrust, ze zijn ook niet aan mode onderhevig!

Styling


Naast het gebruik van lichte kleuren zijn accessoires van natuurlijke materialen kenmerkend voor de Scandinavische slaapkamer. Denk hierbij aan een houten vloer, een wollen plaid en glazen vaasjes. Wil je wat contrast brengen in de slaapkamer? Leg dan een aantal sierkussens of een plaid met een grafisch patroon op het bed. Om de ruimte sfeervol te maken, kun je een grote landschapsfoto aan een wand hangen.

Waarom een boxspring?


De blikvangende boxspring is in een Scandinavische slaapkamer idealerwijs ook licht van kleur. Het voordeel van een boxspring is dat je deze kunt laten bekleden met een stof naar keuze dus er is altijd wel een kleur te vinden die aan jouw smaak voldoet. Om in de Scandinavische sfeer te blijven, kun je de boxspring bijvoorbeeld in een mooie lichtblauwe of lichtgrijze stof laten uitvoeren.

Wist je dat een boxspring nog veel meer voordelen heeft? Zo is het ligcomfort optimaal vanwege de verschillende, op elkaar afgestemde lagen en heeft hij een fijne hoge instap. Daarnaast zorgt een boxspring voor een goede vocht- en warmte-transportatie door de open verenstructuur en kan hij naar wens geleverd worden in een elektrisch verstelbare variant.

Meer inspiratie?


Is een boxspring in Scandinavische stijl iets voor jou en wil je nog meer informatie en inspiratie? Op onze website vind je diverse foto’s en een handig moodboard. Aan de fans van andere slaapkamerstijlen hebben we ook gedacht: onze boxsprings zijn te bewonderen in 13 verschillende stijlen!

Terug naar nieuwsoverzicht