menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring 220 lang

Stel je bed samen

Wist je dat wij Nederlanders tot de langste mensen ter wereld behoren? Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld 1.69 meter lang en de Nederlandse man tikt gemiddeld 1.83 meter aan. Behoor jij ook tot de groep van lange(re) mensen en heb je behoefte aan een goede nachtrust? Dan is een extra lang bed geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld een boxspring van 220 cm lang wordt veel gekozen door mensen die wat langer zijn. Lees snel verder voor meer handige tips bij het zoeken naar een boxspring voor lange mensen.

Waar moet je op letten?


Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boxspring voor lange mensen. Wij zetten ze voor je op een rij.

De lengte van de boxspring

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de minimale lengte van de boxspring moet zijn. Stel dat je 1.85 meter lang bent. Hoe lang moet jouw boxspring dan minimaal zijn? Hier is een handige rekensom voor: als je 25 cm optelt bij jouw eigen lengte heb je jouw ideale boxspringlengte te pakken. In dit geval is dat een boxspring van (minimaal) 210 cm lang. Ook voor minder lange mensen is deze rekensom van toepassing. Iedereen wil tenslotte lekker ruim in bed kunnen liggen, zonder de benen te moeten intrekken. Een boxspring van 220 cm lang is dus zeker nodig als jij 195 cm bent.

Instaphoogte

Een boxspring is over het algemeen hoger dan een gewoon bed, waardoor het gemakkelijk is om in en uit te stappen. Zeker als je lang bent, is dit een pluspunt. Mocht je een nog hogere instap wensen, dan kan dat gemakkelijk gerealiseerd worden door voor hogere pootjes te kiezen. Standaard zijn de boxspring pootjes van Hml Bedding 8 cm hoog, maar ook pootjes van 12 cm en zelfs 20 cm zijn mogelijk. Goed slapen vergt maatwerk!

Wel of geen voetbord?

Een voetbord is een mooie toevoeging aan het einde van de boxspring, maar bij een (extra) lange boxspring neemt het geheel wellicht veel ruimte in. Bereken van tevoren of de boxspringcombinatie goed in de slaapkamer past.

Geschikt beddengoed

Het is belangrijk om bij het bepalen van de lengte van de boxspring ook rekening te houden met het beddengoed. Het dekbed en dekbedovertrek moeten niet te kort zijn, want je wilt ’s nachts natuurlijk geen koude voeten krijgen. Kies daarom altijd voor beddengoed dat langer is dan de boxspring zelf. Zo kun je het bed gemakkelijk opmaken of het dekbed lekker losjes over het voeteneinde hangen.

Het type matras voor lange mensen

Voor iedereen geldt dat een matras niet alleen goed moet aansluiten bij het lichaamsgewicht, maar ook bij de lichaamslengte. Bij een lang persoon wordt het lichaamsgewicht over een groter oppervlak verdeeld, waardoor die persoon wellicht een zachter matras nodig heeft dan wanneer alleen naar het gewicht zou worden gekeken. Ga daarom altijd eerst proef liggen op een aantal matrassen, zodat je uiteindelijk het matras kiest dat perfect bij jou past.

Boxspring van 220 cm lang


Wanneer jij een boxspring van 220 cm lang wilt hebben hoef je natuurlijk niet perse lang te zijn. Ook als je zelf gewoon lekker royaal wilt liggen en er de ruimte voor hebt kun je kiezen voor een extra groot bed. Ben jij echter wel lang en heb je deze lengte echt nodig, ga dan op onderzoek uit. Laat je adviseren door een specialist om snel de juiste keuze te kunnen maken. Het is ook prettig om in een winkel verschillende matrassen en opstellingen te bekijken en natuurlijk te testen. Door ons maatwerk kunnen wij gemakkelijk aan diverse wensen voldoen en denken wij graag mee in oplossingen. Ook als je langer bent dan 195 cm maken wij het juiste bed voor je.

Klik hier om onze verkooppunten te bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht