menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Betekenis van onze dromen

Stel je bed samen

Tijdens onze slaap dromen we en soms lukt het zelfs om die dromen te onthouden. De ene keer droom je bijvoorbeeld dat je in een ravijn valt en de andere keer dat je kunt vliegen. Vraag je jezelf af wat de betekenis is van deze dromen? Ga er dan maar eens goed voor zitten en lees verder.

Wanneer dromen we?


Onze slaap verloopt in meerdere fases, waarvan de REM-slaap de fase is waarin we het meest dromen. Wist je dat je ongeveer vijf tot zeven dromen per nacht hebt? Sommige dromen duren maar vijf minuten, terwijl andere wel twintig minuten of langer kunnen duren. Iedereen heeft dus te maken met dromen, maar waarom is dromen zo belangrijk?

Dromen is goed voor de gezondheid


Overdag krijgen we veel prikkels binnen en maken we diverse herinneringen. Al deze prikkels verwerk je in je slaap en de herinneringen sla je op, zodat je de volgende dag weer met een fris hoofd en veel energie opstaat. Wanneer je slecht slaapt en dus ook niet of weinig droomt, raakt je hoofd niet leeg en dat heeft zijn weerslag op je humeur. Dromen is dus goed voor je mentale gezondheid!

Wat vertellen onze dromen ons?


Jouw dromen vertellen je vaak dingen waar je bang voor bent, waar je mee zit of dingen die je juist graag wilt. Sommige van deze dromen, vooral de terugkerende, kunnen een diepere betekenis hebben. Dit is wetenschappelijk niet echt onderbouwd, maar toch is interessant en leuk om over de eventuele betekenis van onze dromen te filosoferen.

Meest voorkomende dromen en hun mogelijke betekenis


Je kunt bijvoorbeeld dromen dat je valt, vliegt, naakt bent in het openbaar, verdrinkt, achtervolgd wordt of geen toilet kunt vinden bij hoge nood. De mogelijke betekenis van deze voorbeelden hebben we hieronder voor je uiteengezet.

Vallen

Dit is misschien wel de meest voorkomende droom: je valt naar beneden en schrikt wakker. Een dergelijke droom waarbij je wakker schrikt, noemen we ook wel een nachtmerrie. Het dromen over vallen kan betekenen dat je angstig of onzeker bent of dat jij je onveilig voelt. Ook kan het duiden op te weinig ontspanning overdag.

Vliegen

Wanneer je droomt dat je kunt vliegen, ben je hoogstwaarschijnlijk sterk, assertief, je voelt je vrij, zorgeloos en zit lekker in je vel. Geen verkeerde droom dus!

Naakt zijn in het openbaar

Echter, wanneer je droomt dat dit ‘vel’ in het openbaar niet bedekt is met kleding, is het een minder prettige droom. Je voelt je niet alleen in je droom angstig en kwetsbaar, maar vaak ook in het echte leven.

Verdrinken

Dromen dat je verdrinkt doe je meestal wanneer je overweldigd bent door emoties. Denk hierbij aan verdriet over een sterfgeval van een naaste, een relatie die voorbij is of verdriet om andere mensen.

Achtervolgd worden

Nog zo’n vervelende droom: je wordt achtervolgd en zet het op een rennen. In werkelijkheid vlucht je dan ook vaak voor iets. Vluchten voor het nemen van verantwoordelijkheid, voor het aanhoren van de waarheid en voor het voelen van pijn zijn hier goede voorbeelden van. Ook is het mogelijk dat je in het dagelijks leven graag dingen uitstelt.

Geen toilet kunnen vinden bij hoge nood

Soms droom je dat je nodig naar het toilet moet en er geen kunt vinden of dat je er wel een vindt, maar de kleine (of grote) boodschap niet lukt. Beide varianten kunnen betekenen dat je teveel aan anderen denkt en je eigen behoeften onderdrukt.

Niet alle dromen zijn bedrog


Droom je liever van een slaapkamer met een fijn bed? Dan ben je bij onze diverse verkooppunten aan het juiste adres. De adviseurs helpen je graag om jouw droom te verwezenlijken!

Terug naar nieuwsoverzicht