menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Duurzaamheid

De definitie van duurzaam


De definitie van duurzaam is volgens de van Dale: geschikt om lang te bestaan. Dit is altijd de basis geweest voor wat we bij Hml Bedding doen. Als het niet geschikt is om lang te bestaan, dan hebben wij er geen interesse in. Hiervoor selecteren we de best passende grondstoffen en werken we enkel en alleen samen met toeleveranciers die hun vak verstaan. Mensen die gespecialiseerd zijn in het stukje wat ze voor ons doen en hier ook passie voor hebben. In onze ogen is duurzaamheid geen marketinginstrument, maar een manier waarop je met mensen en spullen omgaat. Op dit moment lijkt het een trend te worden, terwijl het de standaard zou moeten zijn. We roepen ook niet iedere dag dat we niemand aangereden hebben tijdens onze rit naar het werk. Dat is de norm, en zo hoort het ook te zijn. Wij zijn al vanaf het moment dat we zelf grondstoffen en de bijbehorende leveranciers zijn gaan selecteren, kien op de technische mogelijkheden en ontwikkelingen. Wel met het realistische besef dat een bed, naast duurzaam en verantwoord, in eerste plaats iets moet zijn dat mensen graag willen hebben. Zouden we een compleet recyclebaar, maar compleet oncomfortabel en onverkoopbaar product op de markt brengen, dan sorteert dat ook geen enkel effect. Doorlopend kijken naar de technische mogelijkheden, ons inzetten voor een goede transitie naar een circulaire matrasseneconomie, dat is wat we bij Hml Bedding met liefde voor de wereld doen.

Ambachtelijk maatwerk

9,3 klantwaardering

100% slaapzekergarantie

Klanten over Hml Bedding

Jouw review helpt andere mensen een goed en eerlijk beeld van onze producten en de organisatie te krijgen, waardoor ze beter een keuze kunnen maken in wat ze uiteindelijk gaan aanschaffen.
Via Facebook of e-mail ontvangen wij graag ook jóuw mening!

We hebben van Jeroen – in de winkel van Blankenburgh Wonen & Slapen in Vlissingen – een uitgebreide en duidelijke uitleg gekregen over de verschillende mogelijkheden van het bed. Hierbij waren we onder de indruk, zeker ook over de mogelijke formaten. We werden niet gepusht om te moeten kopen en de levering en installatie zijn uitstekend verlopen. Eén kleine beschadiging, die ons door de monteurs direct werd verteld en die gewoon wordt opgelost. Het is een kwaliteits- en maatwerkproduct dus moesten we even geduld hebben voordat het kon worden geleverd. Een verrijking voor onze slaap(kamer) en de moeite van het wachten méér dan waard! Vanaf de eerste nacht goed geslapen en… we kunnen ons bed bijna niet meer uitkomen. Positief bedoeld!

Jan van den Broek, ontvangen via e-mail

Afgelopen zaterdag ons nieuwe HML-bed mogen ontvangen...zó blij mee! Bed kwam binnen de afgesproken levertermijn, keurig op tijd geleverd (na een belletje exact 8 uur 's morgens op zaterdag!) netjes in elkaar gezet, alles netjes opgeruimd en precies zoals we hem besteld hadden. Dat hoor je wel eens anders! Wij zijn superblij met jullie bed en zullen jullie zeker bij vrienden aanbevelen!

Eva Broers, ontvangen via facebook

Super bedje, is eigenlijk een magneet. Eens je erin ligt, geraak je er zeer moeilijk uit. #zeertevreden

Geert, ontvangen via Instagram

Heel mooi product. De levering is goed georganiseerd.

Thomas de Wit, ontvangen via Google mijn bedrijf

Via Verbruggen Slaapkamers in Vlijmen uiteindelijk gekozen voor een Hml boxspring. Van deze keuze geen seconde spijt gehad. Leveringstermijn was conform afspraak en de plaatsing is keurig verlopen. Verwachtingen overtroffen, een geweldige slaapervaring op ons nieuwe bed.

Frank Velthuizen, ontvangen via Google mijn bedrijf

Woven Bottles

Waarom maken als we kunnen hergebruiken? Wat anders onze natuur vervuilt, maakt nu je meubilair mooier! We zijn daarom blij met de toevoeging van Woven Bottles aan onze stoffencollectie: hoge kwaliteit meubelstoffen gemaakt van plastic flessen.Woven Bottles is gemaakt van gerecycled plastic, in een proces dat veel minder water en energie verbruikt en voor minder CO2-uitstoot zorgt dan de fabricage van traditionele meubelstoffen. Op het oog is het een stof als elke andere: het biedt hetzelfde comfort, dezelfde zachtheid en degelijkheid als traditionele stoffen. Maar in plaats van gewone ingrediënten, worden gerecyclede plastic flessen gebruikt. Bij Hml Bedding kiezen we uitsluitend voor goede en degelijke producten die geschikt zijn om lang te bestaan. Woven Bottles is dan ook een perfecte toevoeging aan onze ruime stoffencollectie.

Matras Recycling Nederland

Vanuit zijn rol als bestuurder van de landelijke organisatie Koninklijk Centrale Branche neemt de eigenaar van Hml Bedding Mark van de Laarschot ook zitting in het landelijk bestuur van de Stichting Matras Recycling Nederland. Deze stichting is verantwoordelijk voor de landelijke transitie van de matrassenindustrie. Onder andere middels het invoeren van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassenleveranciers. Daarnaast het aanjagen van innovatieve ontwikkelingen in de matrassector. Mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Op deze manier gaan we er voor zorgen dat we als branche echt onze verantwoording nemen op een tempo dat te volgen blijft.

Circo Track

Al in 2017 heeft Hml Bedding op uitnodiging de Circo Track gevolgd. Intensief traject waarin we samen met ketenpartners brancheoverstijgend de problemen hebben geïnventariseerd en daarna op zoek zijn gegaan naar passende oplossingen. Vanuit de leverancierskant waren hier naast Hml Bedding ook Auping en M-line bij betrokken. Verder bestond de groep uit een schuimtoeleverancier, afvalverwerker, stoffenleverancier. Helder zien te krijgen wie welke problemen kan voorkomen of oplossen, en nadenken over hoe we het in zouden richten als we opnieuw als keten naar de tekentafel zouden moeten was zeer interessant. Ons sprak met name de lange termijn hernieuwde inzetbaarheid van materialen aan. Dit omdat wij reeds lange tijd producten leveren waarvan de meeste elementen aan het eind van hun levensduur, nog lang de technische levensduur er niet op hebben zitten. Graag gaan we hier in de (nabije) toekomst uitgebreider mee aan de slag.