Slaapspecialist De Bedweter

Ga naar website →
Dorpsstraat 63, 6741 AB, Lunteren, Nederland
0318 486 007, info@bedweter.nl
Maandag 13.00 - 17.30 uur
Dinsdag 09.30 - 17.30 uur
Woensdag 09.30 - 17.30 uur
Donderdag 09.30 - 17.30 uur
Vrijdag 09.30 - 21.00 uur
Zaterdag 09.30 - 17.00 uur
Zondag Gesloten

De Bedweter en Hml Bedding gaan al samen vanaf het begin. Henk van de Laarschot kwam al bij ons in de winkel, toen Mark nog niet aan werken dacht. Op het moment dat Henk en Mark bij ons kwamen met een boxspring-collectie, was het vanzelfsprekend dat wij met hen wilden werken. De Bedweter houdt ervan om een eerlijk product te verkopen. En wat Hml Bedding zegt, doen ze ook. Dus mooie, degelijke kwaliteit, de juiste service en als er een probleem zou zijn, wordt dit serieus genomen en er wordt een oplossing voor gezocht. Bij de Bedweter staan verschillende opstellingen. Zo kunnen wij het hele assortiment van Hml Bedding tonen en laten voelen.

Nico Wolfswinkel, Slaapspecialist De Bedweter

Toen ik een jaar of 12 was ging ik in de herfstvakantie wel eens een dagje met mijn vader mee. Op één van deze dagen liep ik voor het eerst binnen bij De Bedweter in Lunteren, naast klant ook een goede relatie van mijn vader. Ontzettend trots ben ik dan ook op het feit dat we nu jaren later nog steeds prettig samenwerken. Altijd is de communicatie open en eerlijk en kijken we samen hoe we dingen zo simpel en goed mogelijk kunnen regelen met zijn allen. In mijn ogen is dit het ultieme voorbeeld van hoe sterk familiebedrijven samen kunnen werken. Ik hoop dan ook dat mijn kinderen later een soortgelijk stukje kunnen schrijven.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

Lunteren ligt tussen de plaatsen Ede in het zuiden en Barneveld in het noorden. Ten oosten van Lunteren begint de bosrijke Veluwe met de stuwwal Meulunteren-Wageningen. Hier bevinden zich Het Luntersche Buurtbosch, het Pinetum De Dennenhorst, de Goudsberg en het geografisch middelpunt van Nederland. Ten westen en noorden van Lunteren ligt de Gelderse Vallei, waarin de Lunterse Beek een afwateringsfunctie vervult.

Het uitgestrekte buitengebied van Lunteren herbergt de buurtschappen en overige woonplaatsen Meulunteren, De Valk, Overwoud, Nederwoud en Walderveen.

Lunteren wordt door de inwoners zelf als een hecht dorp ervaren. Het heeft ook een eigen vlag en volkslied op de melodie van 'Wien Neêrlands bloed'. Op 1 januari 1812 werd Lunteren als zelfstandige gemeente afgesplitst van Ede, maar reeds op 1 januari 1818 werd het herenigd met Ede. Dat er Lunteranen zijn die graag weer een eigen gemeente zouden willen, blijkt uit het feit dat 'gemeente Ede' op de plaatsnaamborden soms onleesbaar wordt gemaakt.[2]

Zoals meerdere dorpen in de omgeving, heeft Lunteren een hoog percentage protestants-christenen, waaronder een groot aantal bevindelijk gereformeerden, vooral in het buitengebied.

In 1907 werd de muziekvereniging Kunst Na Arbeid opgericht en is de oudste nog bestaande vereniging in Lunteren. KNA komt uit in de hoogste afdelingen van de amateurmuziek en is meerdere malen Nederlands kampioen geworden. De vereniging geniet dan ook nationale bekendheid.

Verder is er de voetbalclub VV Lunteren die in het seizoen 2015-2016 in de 2e Klasse Zaterdag speelt maar in het verleden zelfs al eens kampioen van de hoofdklasse is geweest (1993). In 1923 is de Eerste Lunterse Sportvereniging (E.L.S.) opgericht. Sinds de fusie met Turnvereniging Dynamika uit Ede in 2011 luistert deze Lunterse vereniging naar de naam Exalto Sport. Exalto Sport biedt haar leden peuter-/oudergym, gymnastiek, turnen, acrogym, springlessen en badminton. Daarnaast is er sinds 1966 een tennisvereniging, genaamd t.c. Lunteren. Een andere vereniging is Scouting Lunteren. De groep bestaat sinds 1945 en telt op dit moment rond de 150 leden. Ook is er een volleybalvereniging genaamd DOS (Door Oefening Sterk), die zijn thuisbasis heeft in sporthal Ut Sporthuus. Verder was er tot 23 februari 2012 de in 1981 opgerichte zang- en volksdansvereniging de Folkloregroep Lunthari.

Plaatsen in de omgeving van Lunteren zijn onder andere: Barneveld, Ede, Kootwijkerbroek, Walderveen, Eschoten en Renswoude.