Slaapcenter Verweijen

Ga naar website →
Dr. Ant. Mathijsenstraat 8, 6021 CL, Budel , Nederland
0495 491397, info@slaapcenterverweijen.nl
Maandag 12.30 - 17.30 uur
Dinsdag 09.30 - 17.30 uur
Woensdag 09.30 - 17.30 uur
Donderdag 09.30 - 17.30 uur
Vrijdag 09.30 - 20.00 uur
Zaterdag 09.30 - 17.00 uur
Zondag Zie eigen website
Afwijkende tijden Mogelijk op afspraak

De combinatie van eerlijke kwaliteitsmaterialen, vakkennis en de garantie dat het altijd goed komt maakt dat wij graag en al jaren met Hml Bedding werken. Iedereen denkt mee, maatwerk is de standaard! Het feit dat het een Nederlands familiebedrijf is waar de lijnen altijd kort en duidelijk zijn is ook absoluut een pré.

Tom Verweijen

Reeds jaren breng ik met enige regelmaat een bezoek aan Budel. Hier is namelijk Slaapcenter Verweijen gevestigd. Op 3 verdiepingen presenteren ze een uitgebreide collectie slaapcomfort en slaapkamers. Altijd tijd voor een kop koffie, en soms zelfs een lekkere tosti! Opmerkingen altijd opbouwend en bedoeld om er met zijn allen beter van te worden. Samen kijken naar wat goed werkt, en dat verder uitbreiden is waar we allebei enthousiast van kunnen worden.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

De geschiedenis van Budel gaat ver terug in de tijd. Al in de pre- en protohistorie verbleven in deze omgeving mensen. Ook de geschreven geschiedenis is van vroege datum. De eerste teksten hebben betrekking op de 'villa Budilio in Texandria', het 'domein Budel' dat het bezit van de Pepiniden en Karolingen was. Door het koninklijk gezag aan zich te trekken, werd het 'domein Budel' koningsgoed. De oudste bekende tekst is een oorkonde van Karel de Grote, waarin deze bevestigt dat zijn grootvader Pepijn de Middelste, gestorven in 714, bezittingen te Budel aan de abdij van Chèvremont bij Luik had geschonken. In 947 werd ook de kerk van Budel aan dit klooster geschonken. In 972 werden de bezittingen van de abdij aan het Mariakapittel (Marienstift) van Aken overgedragen. Deze eigendomssituatie duurde tot het einde van de 18e eeuw. Het kapittel van Aken vond Engelbert van Horne, als heer van Cranendonck, omstreeks 1245 bereid om voogd te zijn over de kerkelijke goederen in Budel. Vanuit deze positie wist Engelbert steeds meer rechten in Budel te verwerven, zoals het aanstellen van schout en schepenen. Hiermee werd de basis gelegd voor de toevoeging van Budel aan Cranendonck, twee eeuwen later in 1421. Vanaf dat moment bestond de hoge heerlijkheid (later Baronie) Cranendonck uit de dorpen Maarheeze, Soerendonk en Gastel en Budel. De plaatsen waren verenigd in twee schepenbanken, die van Budel en die van Maarheeze-Soerendonk-Gastel, die voor zowel het bestuur als de rechtspraak in de plaatsen verantwoordelijk waren. Cranendonck maakte op zijn beurt onderdeel uit van het kwartier Peelland, een van de vier gebieden binnen de Meierij van 's-Hertogenbosch.

Na 1648 werd Budel een grensplaats. Aangezien de douaneambtenaren protestant moesten zijn, ontstond een bloeiende hervormde gemeente, die van Budel-Gastel, de grootste op het platteland van de Meierij van 's-Hertogenbosch. In 1805 werd de kerkelijke gemeente met die van Maarheeze-Soerendonk samengevoegd. Toen de katholieken in 1799 hun kerk weer terugkregen, bouwden de protestanten een eigen kerk, die in 1812 gereed kwam en nog steeds bestaat. Ook protestanten uit Weert kerkten eertijds te Budel.

Plaatsen in de omgeving van Budel zijn onder andere: Budel, Budel-dorpplein, Hamon-Achel, Neerpelt, Overpelt, Kaulille, Lozen en Boshoven.