Leon Wijen Wonen & Slapen

Ga naar website →
Heerweg 8, 6031 PN, Nederweert, Nederland
0495 461 313, info@wijen.nl
Maandag Gesloten
Dinsdag 09.30 - 18.00 uur
Woensdag 09.30 - 18.00 uur
Donderdag 09.30 - 18.00 uur
Vrijdag 09.30 - 18.00 uur
Zaterdag 09.30 - 17.00 uur
Zondag Zie eigen website
Bezoek in avonduren Mogelijk op afspraak

Het is super dat we met de Hml Bedding-collectie nooit nee hoeven te verkopen. Nagenoeg alles kan. We werken al heel lang samen met Hml. Eerst met Henk van de Laarschot en nu met Mark. Hml Bedding denkt echt mee en mag dan ook met recht zeggen: Wij staan voor ambacht en maatwerk.

Leon Wijen, Leon Wijen Wonen en Slapen

In Nederweert is Leon Wijen Wonen & Slapen al jarenlang onze partner. Samen met de medewerkers kijken Leon en Monique altijd naar de wensen van de consument. Nee is geen optie, en de rest is een uitdaging. Aan de lange tafel kan onder het genot van een goede kop koffie alles besproken worden. Erg waardevol vind ik de mooie mix tussen zakelijk stappen zetten en menselijk samenwerken. Het is mooi dat ik nu het contact wat mijn vader jarenlang als erg prettig heeft ervaren, nu zelf over heb mogen nemen. Ik ga er dan ook vanuit dat we samen nog vele jaren vele consumenten in de regio Weert naar volle tevredenheid mogen bedienen.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

Nederweert was oorspronkelijk verbonden aan de schepenbank van Weert. Ergens in de loop van de 14e eeuw werd Nederweert van Weert afgescheiden. In 1419 werd voor het eerst melding gemaakt van een eigen schepenbank en heerlijkheid.

In de middeleeuwen behoorde Nederweert tot het prinsbisdom Luik, een onderdeel van het Heilige Roomse Rijk. De heerlijkheid is in de zestiende eeuw bezit geweest van het graafschap Horn, dat feitelijk een zelfstandig ministaatje was. Nadat de laatste graaf van Horn, Filips van Montmorency, in 1568 werd onthoofd, werd Nederweert weer opgenomen in het prinsbisdom Luik. Inmiddels was dit prinsbisdom onder het gezag gekomen van koning Filips II van Spanje. Ook na de Vrede van Münster in 1648 bleef Nederweert bij het Spaanse rijk. In 1703, tijdens de Spaanse Successieoorlog, werd de heerlijkheid door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in bezit genomen. Bij de vrede van Utrecht in 1713 werd Nederweert toegekend aan de Oostenrijkse Nederlanden.[1] Na de Franse Revolutie werden de Oostenrijkse Nederlanden in 1794 veroverd door de Eerste Franse Republiek. Eén jaar later werd de heerlijkheid Nederweert als bestuurlijke eenheid afgeschaft en vervangen door de gemeente Nederweert. Deze gemeente werd ingedeeld bij het nieuwe Franse departement Nedermaas. Aan het begin van de negentiende eeuw telde de gemeente Nederweert 3688 inwoners.[2] Na de val van de Franse keizer Napoleon Bonaparte werd de gemeente in 1815 ingedeeld bij Limburg, een provincie in het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Tijdens de Belgische Revolutie in 1830 koos Nederweert de kant van België. Toch werd de gemeente in 1839, na de erkenning van België door de Nederlandse koning Willem I, ingedeeld bij Nederland.[3] Dit gebeurde onder veel protest van de inwoners. In de 19e eeuw werd om de wateroverlast in het gebied te beteugelen het waterschap Het Land van Weert opgericht.

Het dorp liep oorlogsschade op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 21 september 1944 werd Nederweert bevrijd, maar tot 14 november lag de frontlinie langs de Zuid-Willemsvaart en het Kanaal Wessem-Nederweert.

In de tweede helft van de twintigste eeuw nam de bevolking in snel tempo toe, mede door de bouw van nieuwe woonwijken bij Nederweert en het gehucht Budschop.

Plaatsen in de omgeving van Nederweert zijn onder andere: Ospeldijk, Budel, Gastel, Boshoven, Someren-Heide, Sterkstel en Hugten.