Boonman Bedden Valkenswaard

Ga naar website →
Waalreseweg/Richterpad 1, 5554 BJ, Valkenswaard, Nederland
040 204 8028, valkenswaard@boonmanbedden.nl
Maandag 13.00 - 17.45 uur
Dinsdag 10.00 - 17.45 uur
Woensdag 10.00 - 17.45 uur
Donderdag 10.00 - 17.45 uur
Vrijdag 10.00 - 20.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag Zie eigen website

Ik werk graag met Hml Bedding omdat daar net als bij Boonman Bedden de klant centraal staat. Een uitstekend kwaliteitsproduct dat zich kan meten met de topmerken. Echter tegen de prijs van een goede middenklasser. Door het grote scala aan mogelijkheden is er voor een ieder een heerlijk bed te creëren. Uitstekende aftersales en bekwame medewerkers maken het tot een genot om met ze te werken. Echt een leverancier die nog oog heeft voor de eindgebruiker.

Jos Verhuizen, Boonman Bedden Valkenswaard

In Valkenswaard en omgeving worden wij reeds jaren vertegenwoordigd door Boonman Bedden. Hier hebben wij de eer om tussen diverse andere topmerken gepresenteerd te staan in een echte beddenspeciaalzaak. Het samen met de klant kijken wat er van alle mogelijkheden het beste aansluit bij de wensen van de consument is wat ze hier het liefste doen. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens zijn gegaan, dan zijn ze net als wij graag bereid om een stapje extra te zetten om u alsnog 100% tevreden te krijgen. Wij hopen nog vele jaren samen met Boonman het gebied rondom Valkenswaard te mogen bedienen.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

De huidige woonkern van Valkenswaard is ontstaan uit diverse kleine ontginningen uit de 12e eeuw bestaande uit de Cromstraet, Geenhoven, Zeelberg en Venbergen. Door de diverse watermolens die dit gebied rijk was konden de ontginningen snel uitgroeien tot gehuchten. In de 13e en 14e eeuw bereiden deze gehuchten zich uit met andere randontginningen zoals de Delishurk, De Brand, De Hagen, Zandberg en Nuland.

De eerste belangrijke grootgrondbezitters waren de heren van Herlaer die vermoedelijk vanaf het begin van de 13e eeuw goederen in Valkenswaard verkregen. De heren van Herlaer speelden een belangrijke rol tussen de oprukkende Hertog van Brabant en de Graaf van Gelre, die beiden aanspraak maakten op gebieden in het huidige Noord-Brabant. In deze periode moesten de toen nog machtige lokale heren hun macht afstaan aan de hertog of graaf. Daarentegen gaven de hertog en graaf veel goederen als geschenk aan abdijen en kloosters die zij vaak zelf hadden gesticht.

Na de dood van de laatste heer uit het geslacht van Herlaer kwamen de rechten van de heerlijkheid in handen van Gerard van Loon. In 1314 verkocht Gerard van Loon de Heerlijkheid Herlaer en daarmee de kloosterrechten van Echternach in Waalre en Valkenswaard aan Gerard I van Horne. In 1321 kwamen grote delen van Valkenswaard in handen van de abdij van Echternach doordat de heer van Valkenswaard Gerard I van Horne aan de hand van “de vervalsing van Echternach” moest erkennen dat hij gebieden in Waderle Wedert ende Aalst in leen hield van de abdij.[1] In 1326 gaf de abdij de eerste vage grensbepaling uit van de gebieden die zij in Valkenswaard hadden opgeëist. Echter, daarnaast bleven vele goederen en grond eigendom van lokale heren, kloosters en van de Hertog van Brabant. De Venbergsche Molen bleef tot de 14e eeuw deels in bezit van de Hertog.

Plaatsen in de omgeving van Valkenswaard zijn onder andere: Veldhoven, Knegsel, Steensel, Eersel, Bergeijk, Luyksgestel, Westerhoven, Borkel en Schaft, Achelse Kluis, Hamont-achel, Neerpelt, Leende, Waalre, Aalst, Soerendonk.